София филм фест: Българскиn

Култура 2 седмици преди Offnews - Култура 45

Силвия Петкова и Юлиян Вергов са в главните роли в режисьорския дебют на Бо Калинов „Пепел върху слънцето“. Филмът е създаден по книгата на д-р Златимир Коларов „Illusio Magna”, базирана на истински случай от преди 50 години. Филмът проследява историята на д-р Стефан Стефанов, обвинен в лекарска грешка, която води до смъртта на пациент и до огромен медиен скандал. В същото време здравето на лекаря се влошава и той трябва да бъде хоспитализиран. В хода на журналистическото си разследване младата и амбициозна журналистка Антония се опитва да сглоби парчетата от живота и професионалната практика на д-р Стефанов. Тя търси истината между двете гледни точки – тази на лекаря и на дъщерята на пациента. КИНО „ЛЮМИЕР ЛИДЛ“, 19:30

ДОМ НА КИНОТО

18:00 >> В „ПОСЛЕДНИЯТ ЧАС НА Г-Н КОЛ“ на режисьора Дорон Еран главният герой разполага с един час, преди да влезе в затвора за обида на съдия, който е отсъдил срещу него. Кол вече е пред затвора, когато получава обаждане по телефона от библиотекарката на съда. Тя има информация, която може да промени присъдата. 

19:00 Закриване изложбата на Анри Кулев „Ескизи за филма „ИМАЛО ЕДНА ВОЙНА“, а след това от 20:00 часа ще имаме възможност да гледаме и самия филм на голям екран. Шестима българи – петима мъже и eдна жена, загубила детето си, вървят по пътищата на войната. Всеки от тях носи в себе си драматичен мотив за своето пътуване… В безпрецедентен поход четиридесетхилядна армия, тичайки, ще преодолее разстоянието от 300 километра за по-малко от две денонощия, без пътища, железница и транспорт… и ще победи. 

ФРЕНСКИ ИНСТИТУТ – КИНО „СЛАВЕЙКОВ“

19:30 >> Заглавието на филма на Мирослав Терзич „ШЕВОВЕ“ носи няколко нюанса – референция към професията на главната героиня, която е шивачка, но и намек за нескопосаните бодове, с които са зашити раните от трагедията, сполетяла много майки в Сърбия, които са били информирани, че новородените им бебета са починали малко след като са дошли на бял свят, а те всъщност са били продадени за осиновяване. БИЛЕТИ

КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „G8“

20:00>> С „ЕДНА ГОДИНА В ШАМПАН“, част от програмата Кино Гурме, получаваме рядката възможност да надникнем зад кулисите на истинското шампанско чрез достъп до шест винарни – от малки независими производители до знаменитите Госе и Боланже.

Прочетете повече на Offnews - Култура

Коментари

Зареждане...
Моля, въведете своето Име Моля, въведете своят E-Mail Моля, въведете Коментар Грешка