Мъж от Велико Търново готов да предостави къщата си за гости на лекари

Новини 26-3-2020 Pik.bg 27

Мъж от Велико Търново е готов да предостави къщата си за гости на медици, които искат да се изолират от семействата си до овладяването на епидемията от COVID- 19, съобщава БНТ.

Дончо Бораджиев споделя, че се надява примера му да последват и други собственици на хотели, които в момента са затворени за посетители.

Вече две седмици къщата за гости е затворена за посетители, собствениците й обаче решили, че могат да използват базата й, за да помогнат.

 „Ясно е, че бизнеса в момента няма да върви, а къщата в момента само стои – коментира собственикът Дончо Бораджиев. - Поставих се на мястото на медиците и съвсем спонтанно решихме, че ще я предоставим при нужда, защото при всички положения ще трябва хора сами да се поставят под карантина, за да предпазят други”.

Жестът е безвъзмезден. Медицинските служители, които се настанят, ще ползват цялата база на къщата, спазвайки всички инструкции на здравните власти.

„Всяка стая си има собствен санитарен възел, отделно си имат общо кухненско помещение”, допълва Бораджиев.

Дончо Бораджиев казва още, че в тази ситуация всеки трябва да се замисли с какво би могъл да бъде полезен.

„Аз продължавам да си задавам въпроса, какво първо ние ще направим за държавата, разбирайте обществото и чак тогава да чакаме на нея. Това е моето възпитание и докато мога ще продължавам да правя първо аз, преди да очаквам другите”, категоричен е той.

Къщата има и богата история. Била е дом на най-верния съратник на Васил Левски - Христо Иванов - Големия, а в нея той посрещал много от революционерите за българската свобода.

 

Прочетете повече на Pik.bg

Коментари

Зареждане...
Моля, въведете своето Име Моля, въведете своят E-Mail Моля, въведете Коментар Грешка