Фестивалният дворец в Кан отвори вратите си за бездомните в града

Култура 2 седмици преди Offnews - Култура 24

Фестивалният дворец в Кан, Франция, отвори вратите си за бездомните в града в дните, в които трябваше да се готви за най-бляскавото киносъбитие в Европа, предаде Ройтерс.

Годишният кинофестивал в курорта на френската Ривиера трябваше да се състои от 12 до 23 май, но миналата седмица организаторите обявиха, че отлагат събитието за края на юни.

Доминик Од-Ласе от градския съвет в Кан заяви, че всяка вечер във фестивалния дворец има между 50 и 70 посетители. 

По официални данни във Франция има около 12 000 души, които живеят на улицата. Смята се, че Covid-19 ще порази голяма част от тази общност, защото бездомните нямат достъп до санитарни материали и често имат хронични заболявания. Мнозина разчитат на помощ, но сега всички са затворени по домовете си.

На входа на сградата, където се провежда кинофестивалът, служител с маска на лицето мери дистанционно температурата на всеки бездомен преди да влезе вътре. Там ги очаква зона за хранене, баня и общо пространство, в което има телевизори и игри. В спалното помещение са подредени три редици легла. Има и специално място за подслон за кучета, които съпровождат някои от бездомните.

Прочетете повече на Offnews - Култура

Коментари

Зареждане...
Моля, въведете своето Име Моля, въведете своят E-Mail Моля, въведете Коментар Грешка