Арестуваха брата на ромски

Новини 9-10-2019 Pik.bg 27

Един от братята на известния ромски барон Мишо Пандурито - Богдан Щерионов е с повдигнати обвинения за пласиране на много опасна синтетична дрога, известна като „чай“.  Богдан Щерионов е арестуван с още 4 мъже при спецакция в дома му в циганската махала – Кумлука. В къщата полицаите открили около 30 гр от смъртоносния наркотик.

Щерионов  е осъждан 2 пъти за кражби и като част от бандата на брат си за продажба на бременни жени и бебета в Гърция. Ако бъде признат за виновен, той може да отнесе от 2 до 8 години затвор. Според нашите източници срещу Богдан пропели двама мъже, кото твърдят, че са купували „чай“ от него.

Смъртоносната дрога в момента е хит в циганската махала. Причината е, че тя е доста по-евтина от марихуаната – 20 лв. за 30 грама, научи още Флагман.бг. Синтетиката обаче била изключително опасна, тъй като се пръскала с много силен химикал, който можел да превърне в наркотик дори обикновен чай или райграс. Циганите се събирали на групи и най-често варели и пиели дрогата.

Припомняме, че само преди няколко месеца Михаил Щерионов-Пандурито беше арестуван при мащабна спецакция в гетото по подозрения за лихварска дейност. Циганският барон и в момента се намира зад решетките, тъй като има опасения, че може да окаже влияние върху свидетелите или да се укрие.

Пандурито е осъждан многократно. Той обаче е със сериозно влияние сред ромите, тъй като осигурявал работа на много хора.

Маскирани спецполицаи водят Пандурито в ареста след акцията преди няколко месеца

Прочетете повече на Pik.bg

Коментари

Зареждане...
Моля, въведете своето Име Моля, въведете своят E-Mail Моля, въведете Коментар Грешка