Пловдив вече има крематориум

Новини 12-6-2019 Pik.bg 37

Крематориумът в пловдивския район "Северен" вече работи. Новото траурно съоръжение попада в зоната за разширение на Рогошките гробища и работи от миналата седмица. Собственици на обекта са братята Калин и Тодор Посланикови.

"Спазени са всички европейски директиви и изисквания. Освен всичко, което е по законодателство, допълнително са монтирани керамични филтри, които още повече предпазват атмосферата от всякакъв вид частици", успокои гражданите Калин Послаников.

Той обясни пред "Пловдив24", че крематориумът се намира на около километър източно от гробищата на "Рогошко шосе" и на няколко километра от първите жилищни сгради на Пловдив. "Парцелът е наследствен. Оказа се доста удачен за подобен тип инвестиция, именно защото е на няколко километра от града", допълни инвеститорът.

Арх. Димитър Недевски е проектант на съоръжението. Площта на целия парцел е 7 декара, а разгънатата застроена площ е 1400 кв. м. Инвестицията възлиза на стойност 2 млн. лева.

Кремацията в новото съоръжение е 366 лева, като в тази сума са включени престой в хладилна камера, транспорт, урна. Допълнително вече се заплаща на траурната агенция и за други ритуали и услуги, които се начисляват над тези 366 лева.

Прочетете повече на Pik.bg

Коментари

Зареждане...
Моля, въведете своето Име Моля, въведете своят E-Mail Моля, въведете Коментар Грешка