Борисов иска, АПИ изпълнява: Без GP Group в проектите!

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е възложил на шефа на АПИ Светослав Глосов, спазвайки закона, да намери форми още днес да извади "Джи Пи груп" от проектите с европейско или държавно финансиране.


Софийската градска прокуратура вече е образувала досъдебно производство по сигнали за дейността на строителната компания "Джи Пи груп. Наложен е и запор и е блокиран превод от 14 милиона евро на фирмата заради злоупотреби при усвояването на средства от европейските фондове.

Според Борисов докато към фирмата има подозрения за нарушения, тя не трябва да участва в проекти с европари.

"Проверки ще има навсякъде. Ако някой си бърка асфалта не така както трябва, а има фирми за надзор и компетентни органи, и те са го проспали, прокуратурата да ги обвини и да ги вкара в затвора", отсече премиерът.

По думите му неговата политическа воля стига до там, всеки, който е заподозрян и срещу него тече разследване, да бъде изваден от конкурсите.

Премиерът обеща на пловдивския митрополит Николай, че следващата сряда ще предложи на Министерския съвет да бъдат отпуснати 600 хил. лева за Духовната семинария в града.

Отделно около 3 млн. лева поетапно ще дава кабинетът за цялостното възстановяване на мулдавския манастир. В сумата се включва прокарване на водопровод към обителта и реконструкция на пътя до нея.


Прочетете повече на Novinite.bg

Коментари

Зареждане...
Моля, въведете своето Име Моля, въведете своят E-Mail Моля, въведете Коментар Грешка